Vrakdykking i midt Norge

Gå til innhold

Hovedmeny

Black Watch Side 3

Vrak i Troms > Black Watch


Husk til slutt at "Black Watch" eies idag av Saga Shipping, og at det ikke er tillatt å fjerne gjenstander fra båten uten at det først er innhentet tillatelse!

Black Watch" ligger fortsatt på bunnen av Kilbotn utenfor Harstad. Hun har 90 grader slagside, og hviler på babord side. Akterskipet av båten er berget av Høvding Skipsopphugging. Som vi kunne lese av flygerens rapport over, brakk hun i to før hun sank. Akterskipet var den delen som lå grunnest.
I dag ligger resten av båten der, og hun er i rimelig intakt stand, tross for all dykkingen som har vært utført der. Det som er igjen av båten er ca. fra skorsteinen og frem til baugen. Pga. båtens størrelse og "hvilestilling" kan det derfor være vanskelig å få oversikten bare på ett dykk. Men reiser man først til Harstad for å dykke, beregner antakelig de fleste å få mer enn ett dykk. Så sant man ikke er fastboende, da.
Det er som regel bøye på vraket, og man treffer båten på ca. 15 meters dybde. Man lander på skrogsiden, og den er så stor at det føles som om man finner et stort dansegulv. Den dypeste delen av vraket finner man i baugen, her er dybden ca. 50 meter.

 
Oppdatert 07.09.2012
Tilbake til innholdet | Tilbake til hovedmenyen